Bizi Arayın

Satış | Ankara

0 (312) 473 30 33

Satış | İstanbul

0 (216) 550 65 65

Teknik Destek

0 (312) 473 28 00

Sıkça Sorulan Sorular

Zirve e-Defter

Evet, Berat dosyasını oluştururken bir bir fiş kontrolü yaparak, edeftere işlenmeye uygun olmayanların listesini çıkararak düzeltmenizi ister.

Hayır, Zirve muhasebe bölümünde "Ödeme şekli" butonuyla karşılık kodları tanımlanmış şekilde, tarih aralığına göre tüm fişlerinize ödeme şeklini uygulayabilirsiniz.

Evet, Yevmiye no ve fiş numaralarını tarih aralığı belirterek tüm fişlerinizde düzeltebilirsiniz

Evet, Zirve' nin sunduğu avantajlardan biriside normalde ücretli olan "Zaman damgasını" ücretsiz olarak sunması ve oluşturduğunuz Edefterleri dilediğiniz zaman gönderebilmenizi sağlar.

Zirve Fiş Böl seçeneği ile, günlere ve evrak numaralarına göre fişlerinizi E-deftere uygun şekilde bölerek hazırlamanıza yardımcı olur.

Evet gönderebilirsiniz.

Hayır olmaz, programda parçalı olarak kayıtları gönderebilirsiniz.

Hayır, programa komut vermeniz halinde, program kayıtlarınızı otomatik gönderir ve tekrar onaylı kayıtları bilgisayarınıza indirme işlemini yapar.

  • Dosya kuyrukta / Gönderim başladı / Dosya kilitli değil: "Başarı ile gönderildi" mesajı alınana kadar beklenmeli. Dosyalar sıkıştırılmış zip formatında olmalı.
  • Dosya CRC kontrolü yapıldı / Dosya sıkıştırıldı: İşlem tamamlanana kadar beklenmeli, e-Defter ve berat dosyalarının kriptolanma işlemi sürmektedir.
  • Başarıyla gönderildi: İşlem tamamlanmıştır, müdahale gerekmez.
  • Sıkıştırma / Paket açma / Şifreleme başarısız oldu: İşlem tamamlanana kadar beklenmeli.
  • CRC Kontrolü başarısız oldu: "Tespit edilemedi" mesajı alınana kadar beklenmeli.
  • Dosya gönderim hatası / Mükerrer gönderim: Daha önce aynı dosyanın gönderilip gönderilmediği kontrol edilmeli.
    -Session takas hatası: e-Defter Bildirim servisi yeniden başlatılmalı.
  • Çapraz Kontrol Hatası: GİB onaylı dosyalar kontrol edilmeli, e-Defter Görüntüleyici Programı ile hatalar raporlanmalı ve güncel e-Defter Saklama Programı kullanılmalı.

İlgili tüm detaylara e-Defter Genel Tebliği üzerinden ulaşılabilir.

e-Defterin güvenliği, elektronik imza veya mali mühür kullanımıyla kimlik doğrulaması ve veri bütünlüğü sağlanarak korunur. Defterler sıkıştırma ve şifreleme yöntemleriyle güvenli bir şekilde iletilir ve Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından onaylanarak saklanır. Bu süreçte dijital arşivleme ile uzun süreli muhafaza sağlanır, böylece yetkisiz erişim ve veri kaybı riskleri en aza indirilir.

e-Defter oluştururken, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen XML formatı kullanılır ve UBL-TR standardına uygun olarak hazırlanır. Defterlerin yasal geçerlilik kazanması için elektronik imza ya da mali mühür ile imzalanması gerekmektedir.