Bizi Arayın

Satış | Ankara

0 (312) 473 30 33

Satış | İstanbul

0 (216) 550 65 65

Teknik Destek

0 (312) 473 28 00

Sıkça Sorulan Sorular

için arama sonuçları

sonuçtan arası görüntüleniyor

Evet,Excel-pdf formatındaki banka ekstrelerini otomatik olarak aktarabilirsiniz.Ayrıca Otomatik Banka entegrasyonu sayesinde anlaşmalı bankalar dahilinde banka ekstrelerinizi programa bir tuşla entegre edebilirsiniz.

Fatura excel modülü ile excel formatında hazırlanan fatura listesini kolaylıkla programa aktarabilir muhasebe fişlerini oluşturabilirsiniz. Ayrıca Express aktarım modülü ile otomatik olarak faturalarınız programa entegre edebilirsiniz.

E-Beyanname(paket) modülü ile aynı anda birden fazla firmanıza ait beyananemelerinizi hızlıca hazırlayıp gönderebilirsiniz.

Evet,Yansıtma işlemleri kod tablosu hazır olduğundan otomatik olarak yansıtma işlemlerini yapabilirsiniz.

Evet,tüm Bordo/Personel kayıtlarınızı tutabilir.e-İşe Giriş, e-İşten Çıkış, e-Bildirge işlemelerini otomatik olarak kolayca yapabilirsiniz.

Evet;Kira ve demirbaş kayıtlarınızı tutabilir, bunları muhasebeleştirebilir ve rapor alabilirsiniz.

Evet,İşlem anında veya sonradan entegrasyon seçeneği ile ticari bölüme işlenen kayıtları genel muhasebeye entegre ederek muhasabe fişlerini oluşturabilirsiniz.

Evet, Excel'de hazırlanan fatura listesinin ön muhasebede fatura olarak genel muhasebede de yevmiye kaydı olarak oluşturmak mümkündür.

Evet, Excel-pdf formatındaki banka ekstrelerini genel muhasebe modülünden otomatik olarak aktarabilirsiniz. Ayrıca Otomatik Banka entegrasyonu sayesinde anlaşmalı bankalar dahilinde banka ekstrelerinizi programa bir tuşla entegre edebilirsiniz.

Genel muhasebe bölümünde hesap planında bulunan 120&320 hesapları ön muhasebeye cari kart olarak, 700&600'lü hesaplarıda Gider-Gelir kartı olarak kopyalayabilirsiniz.

Ön muhasebe bölümünde bir firmadan diğer firmaya stok, cari, kasa, banka ve gider-gelir kartlarını; Genel muhasebe bölümünde yevmiye fişlerini kopyalayabilirsiniz.

Zirve Nova 2.0’da veri güvenliği Zirve Yazılım tarafından 2 farklı şehirdeki dataserverlarımıza anlık yedekleme yaparak sağlanmaktadır.

Herhangi bir kota sınırlaması yoktur. Ancak son 5 yıldan daha önceki verilerinizi görüntülemek isterseniz talepte bulunmanız yeterlidir.

İki program birbiri ile bağlantılı çalışmamaktadır. Kayıt aktar programı ile verileriniz masaüstünden Zirve Nova 2.0'ya aktarabilirsiniz.

Zirve Nova 2.0; internet erişiminin olduğu her yerden çalışabilme imkânı sunan web tabanlı bir program olduğu için offline kullanım mümkün olmayacaktır.

Evet Zirve masaüstü genel muhasebe programlarından datalarınızı aktarabilirisiniz.

Evet, Özel dosya yedekleme seçeneği ile bilgisayarınızdaki diğer doyalarıda yedekleyebilirsiniz

Evet,Zirve Drive üzerinde sakladığınız tüm dosyalarınızı anında başka kişilere gönderebilir ve paylaşabilirsiniz.

Evet, Düzenli olarak güncellenen e-fatura kayıtlı kullanıcı listesi sayesinde hangi firmanın e-faturaya tabi olduğunu görebilirsiniz.

Evet. Birden fazla e-fatura seçip gönderebilirsiniz.

Kesilen fakat gönderilmeyen e-faturaları düzeltebilir, silebilirsiniz fakat gönderim yapıldıktan sonra temel fatura ise karşı tarafın onayı ile iptal, ticari fatura ise karşı tarfın red cevabı ile reddedildi durumuna getirebilirsiniz.

Evet,Gelen e-faturaları modül içerisinden görebilir, Fatura modülüne otomatik olarak alış/gider faturası şeklinde aktarım yapabilirsiniz.

Evet, Fatura excel şablonu ile oluşturacağınız fatura listesini Zirve'ye aktararak e-fatura oluşturabilirsiniz.

Evet,Düzenli olarak güncellenen e-irsaliye kayıtlı kullanıcı listesi sayesinde hangi firmanın e-irsaliyeye tabi olduğunu görebilirsiniz.

Evet, Birden fazla e-irsaliye seçip gönderebilirsiniz.

Kesilen fakat gönderilmeyen e-irsaliyeleri düzeltebilir, silebilirsiniz fakat gönderim yaptıktan sonra e-irsaliyeyi red yaptıkları taktirde yeniden irsaliye kesebilir veya iptali gerçekleştirilebilir.

Evet, irsaliye excel şablonu ile oluşturacağınız irsaliye listesini Zirveye aktararak e-irsaliye oluşturabilirsiniz.

Evet. Gelen e-faturaları modül içerisinden görebilirsiniz.

Zirve Programını kullanmasanız bile elektronik serbest meslek makbuzlarınızı kolayca kesebilir,müşterilerinize iletebilirsiniz.

Kolay e-smm programımızda kısa sürede ve beklediğiniz gibi çok kolay şekilde fatura girip yollayabilirisiniz

Excel aracılığı ile aktarabiliriz. Sahip olduğu programdan excele aktarmaları gerekir.

Hayır. Zirve ayarlarında Zirve programına özel “stok adı bağımsız” seçeneği sayesinde, fatura, irsaliye, sipariş oluştururken önce ilgili satırı çağırıp (stok/hizmet) sonra adını dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Stoğun yada hizmetin adı modülde değişmez sadece o evrağa özel olarak değişir ve karşı taraf yazdığınız ürün açıklamasını görmüş olur. Zirve bu durumda Stok/hizmet kodundan ilgili ürün bakiyesine işler.

Paketin içerisinde stok bölümünde tanımlayabileceğiniz barkod bölümü mevcuttur. Burdan tanımlamış olduğunuz barkodları programa ister elle yazarak isterseniz barkod tabancasıyla okutarak evraklarınıza çağırabilirsiniz.

Evet, Merkez bankasından bir önceki günün kapanışına istinaden Ticari kurlarını günlük olarak programda takip edebiliyorsunuz.

Evet, Gider faturası kaydı esnasında alış faturalarınızı seçip, ürün bazında manuel yada tamamına otomatik olarak dağıtabiliyorsunuz.

Evet, oluşturduğunuz reçetelere istinaden Maliyet/teklif oluşturabilirsiniz, % oranlar vererek bu maliyetlerde hesaplamalar yapabilirsiniz.

Evet, Üretim paketindeki malzeme planlama bölümünden, oluşturduğunuz reçetelere istinaden stoklarınızda tedarik ihtiyacı olup olmadığını sorgulayabilirsiniz.

Evet, Üretim paketinde iş emri oluşturabilir, kısmi şekilde üretim kaydı yapabilir yada iş emrini kapatabilirsiniz.

Evet, stok kartlarının içinde bulunan üretim hesap kodu, üretime sevk hesap kodu, fire hesap kodu vb tanımlamaları yaparak entegrasyon sayesinde üretimleriniz mahsuplaştırabilirsiniz.

Evet, Üretim raporları kısmında bu ve bunun gibi birçok üretim raporundan faydalanabilirsiniz.

Evet, Zirve bordro üzerinden işe giriş çıkışlar tek tek yada toplu şekilde yapılabiliyor.

Evet, Zirvede oran veya tutar olarak bes işleyebilirsiniz, otomatik olarakda gönderebilirsiniz. Ayrıca Özel sağlık sigortasıda girebiliyorsunuz.

Evet, Zirvede oran veya tutar olarak bes işleyebilirsiniz, otomatik olarakda gönderebilirsiniz. Ayrıca Özel sağlık sigortasıda girebiliyorsunuz.

Evet, personel kartının içine gireceğiniz muhasebe kodlarına istinaden tahakkuk fişini oluşturup muhasebeleştirebilirsiniz.

Evet, ayrıca isteğe bağlı olarak, işten çıkış giriş yapılarakta personel aktarılabiliyor.

Evet, Ayarlardan firmaya özel ek ödeme ve kesintileri bir kereye mahsus tanımlayıp, her ay standart şekilde ya da belirteceğiniz ücret üzerinden belirteceğiniz kanuni kesintilerle birlikte uygulatabilirsiniz.

Evet, zirvede girmiş olduğunuz gelir/gider kayıtları otomatik olarak defterbeyana işlenip gönderilebilir.

Evet, gönderim ertesi belgenin anlık ve son halini görebilirsiniz.

Evet, Zirve programından oluşturulan muhtasar beyanname defter beyan portalına otomatik gönderilebilmektedir.

Evet, Alt Türleri Portal İle Eşitle butonu, defter beyan sisteminde oluşturulmuş Hizmet Satış Alt Türleri, Ticari Mal Gelir Gider Alt Tüleri ve GVK 18 Satış Alt Türlerini, Zirve programı ile eşitlemenizi sağlar. Bu alanda alt türlerde değişiklik veya silme işlemi yapabilirsiniz.

Evet, Dönem bilgisi seçilerek Gelir idaresinin portalına göndermiş olduğunuz kayıtların Zirve programında Zirvede Belge kısmında ’VAR’ ya da ‘YOK’ şeklinde karşılığını gösterir.

Evet, Dönem bilgisi seçilerek Gelir idaresinin portalına göndermiş olduğunuz kayıtların Zirve programında Zirvede Belge kısmında ’VAR’ ya da ‘YOK’ şeklinde karşılığını gösterir.

Evet, Berat dosyasını oluştururken bir bir fiş kontrolü yaparak, edeftere işlenmeye uygun olmayanların listesini çıkararak düzeltmenizi ister.

Hayır, Zirve muhasebe bölümünde "Ödeme şekli" butonuyla karşılık kodları tanımlanmış şekilde, tarih aralığına göre tüm fişlerinize ödeme şeklini uygulayabilirsiniz.

Evet, Yevmiye no ve fiş numaralarını tarih aralığı belirterek tüm fişlerinizde düzeltebilirsiniz

Evet, Zirve' nin sunduğu avantajlardan biriside normalde ücretli olan "Zaman damgasını" ücretsiz olarak sunması ve oluşturduğunuz Edefterleri dilediğiniz zaman gönderebilmenizi sağlar.

Zirve Fiş Böl seçeneği ile, günlere ve evrak numaralarına göre fişlerinizi E-deftere uygun şekilde bölerek hazırlamanıza yardımcı olur.

Evet, Vergi/TC numarasından karşıdaki kişi efaturamı e-arşiv fatura mükellefi mi karar verip sıradaki fatura numarasıyla birlikte faturanızı kesmenizi sağlar.

Evet, Gönderdiğiniz e-arşiv faturaları tek tuşla iptal edebilirsiniz.

Evet, kestiğiniz E-arşiv faturaları "Eposta Gönder" buttonu ile tekrar aynı maile yada farklı maile dilediğiniz kadar gönderebilirsiniz.

Evet, E-arşiv faturalarda göndermeden öncede ön izleme alabiliyorsunuz.

Evet, hepsini yada kısmi seçerek, seçtiğiniz Earşiv faturaları tek seferde gönderebilirsiniz.

Evet, esmm gönderimi esnasında ve ertesinde mail olarakta karşı tarafa gönderebilirsiniz.

Evet, hepsini yada kısmi seçerek, seçtiğiniz E-smm eri tek seferde gönderebilirsiniz.

Evet, Gönderdiğiniz E-smmleri tek tuşla iptal edebilirsiniz.

Evet, Gönderilen e-smmlerin listesini pdf olarak yada excel formatında alabilirsiniz.

Evet, Serbest Meslek Makbuzu bölümünden Makbuzunuzu oluşturup gönderebilirsiniz ve mahsuplaştırabilirsiniz.

Hayır, Program içeriğinde mevcut olan kartların "hesap kodu" kısımlarını bir kereye mahsus doldurduğunuzda Zirve Genel Muhasebe kısmına entegre edecektir.

Emüstahsili Muhtasar beyannameye Genel muhasebe kısmında beyanname bölümündeki "otomatik doldur" işlemiyle çok partik şekilde halledebilirsiniz.

Emüstahsili Muhtasar beyannameye Genel muhasebe kısmında beyanname bölümündeki "otomatik doldur" işlemiyle çok partik şekilde halledebilirsiniz.

Evet, hepsini yada kısmi seçerek, seçtiğiniz E-müstahsilleri tek seferde gönderebilirsiniz.

Evet, gönderim süreçleri mevzuatı aşmadığı sürece istediğiniz gün gönderebilirsiniz

Evet Tek tuşla gönderdiğiniz E-müstahsili iptal edebilirsiniz

e-Arşiv modülünden "Gönderilenler" sekmesine gelerek ilgili faturayı bulup seçin, iptal nedenini yazın ve alt taraftan "İptal et" butonuna tıklayın. Bu işlemden sonra fatura modülüne gelip sağ üst köşeden yenileme yaptığınızda veya firmadan çıkıp tekrar giriş yaptığınızda faturanın durumunu "İPTAL" olarak görebilirsiniz. Faturaya sağ tıklayıp "e-arşiv iptal olarak işaretle" seçeneği ile de cari ve stoktan düşürebilirsiniz.

Evet. Şirket yetkilisinin imza görseli dizaynda bulunmak zorundadır. e- Arşiv modülünde e-Arşiv ayarlar sekmesinden, özel dizayna gerek olmaksızın, imzanızı kendiniz ekleyebilirsiniz.

Hayır. e-Arşiv mükellefi olmak için e-Fatura mükellefi olmak zorunludur.

Evet. Tıpkı gönderilen e-Arşiv faturaların GİB’e raporlaması yapıldığı gibi, iptal edilen e-Arşiv faturaların da GİB’e raporlaması yapılıyor.

Hatalı kesilen e-Arşiv faturanın iptali yapılmalıdır. Programda e-Fatura kayıtlı kullanıcı listenizin güncel olduğundan emin olduktan sonra, müşteriye yeni fatura, e-Fatura olarak düzenlenmelidir.

Evet. Elektronik ortamda düzenlenen ve elektronik sertifika ile imzalanan e-Müstahsil makbuzunun en az bir nüsha kağıt çıktısı alınarak, çıktının her iki tarafça ıslak imza ile imzalanması ve satıcı çiftçiye verilerek çiftçi tarafından kağıt ortamda muhafaza edilmesi gerekir. e-Müstahsil makbuzunun tüccar nüshası ise elektronik sertifika ile imzalı olarak elektronik ortamda muhafaza edilmelidir.

Düzenlenecek e-Müstahsil makbuzlarının başkanlık sistemlerinden elektronik ortamda sorgulanması ve doğrulanmasına imkân vermek üzere; karekoda veya barkoda belge üzerinde yer verilmesi zorunludur.

Hayır. e-Fatura, e-Arşiv ve e-Defter uygulamalarına dahil olma zorunlulukları bulunmamaktadır.

  • Belgenin tarihi, saat ve dakika olarak düzenlenme zamanı ve belge numarası yer alır.
  • Malı satan çiftçinin adı, soyadı, TC Kimlik Numarası ve ikametgah adresi yer alır.
  • Malı satın alan tüccar veya çiftçinin adı, soyadı veya unvanı, vergi dairesi, VKN Vergi Kimlik Numarası ve adresi yer alır.
  • Satın alınan malın cinsi, miktarı, bedeli, vergi ve varsa diğer kesintiler tutarı yer alır.

e-SMM modülünden gönderilenler sekmesine gelip ilgili makbuzu bulduktan sonra sol alttaki iptal butonu ile iptalini sağlayabilirsiniz.

Hayır. Muhasebeci datasından modül açılmalı ve gönderimler muhasebeci firmanızdan yapılmalıdır.

Makbuz gönderildiyse, ilgili makbuzun üzerine gelip "Muhasebe Fişi Kes" butonuna tıklayın.

İptal edilen ya da hatalı durma düşen belge programda silinebilir. Yeniden gönderilmesi gereken belge sıradaki numaradan yeniden düzenlenerek, gönderimi yapılabilir.

İlgili fatura “Gümrük” portalından "Kabul" yanıtı verilmelidir. Aksi takdirde fatura "Yanıt bekliyor" durumunda bekleyecektir.

Eğer faturanız 2 gün içinde başarılı durumuna dönmezse alıcı ile görüşün. Alıcının entegratörü faturanın sisteme düştüğüne dair sinyal göndermelidir. Gönderici taraf da alıcı taraf da 1220 durumundaki faturayı muhasebe kayıtlarına geçirebilir.

Bu durumun 4 sebebi olabilir;

  • e-Fatura kayıtlı kullanıcı listeniz güncel olmayabilir, ticari ayarlar altındaki “Genel Tanımlar”dan listenizi güncelleyin.
  • Ticari ayarlar-Genel tanımlar sekmesindeki e-Faturaya geçiş tarihiniz yanlış olabilir. Tarihi kontrol edin.
  • Kişi e-Fatura mükellefi olmayabilir.
  • Kişinin VKN/TCKN'si yanlış yazılmış olabilir.

Fatura modülünde ilgili faturayı bulun. Faturaya sağ tıklayıp "Reddedildi Olarak İşaretle" seçeneği ile cari ve stoktan düşürebilirsiniz.

Kamu faturalarında İBAN ve ÖDEME AÇIKLAMASI alanları zorunludur. Hata alan fatura-fatura modülünde sağ tıklayın, "Hatalı-sistem işaretle" seçeneği kullanarak pasif duruma getirin ve yeni fatura kesin. Keserken; Kamu Fatura Bilgileri butonundan IBAN ve ÖDEME AÇIKLAMASI alanlarını doldurup gönderirseniz şematrondan geçip ilgili kuruma iletilecektir.

Hayır. e-İrsaliye mükellefi olduysanız mücbir sebepler dışında kağıt irsaliye düzenleyemezsiniz.

Evet, matbu kağıt ortamdaki sevk irsaliyelerinde olduğu gibi, elektronik ortamda düzenlenen e-İrsaliyelerde de düzenleme tarihi yanında ayrıca bir sevk tarihinin yer alması zorunludur.

Geçmiş tarihli e-İrsaliye düzenlenmesi mümkün değildir. e-İrsaliye sisteminde bununla ilgili kısıt bulunmaktadır. e-İrsaliye sistemine iletilen belgelerin fiili sevk tarihi e-İrsaliye sistem tarihinden önceki bir tarih olamaz. Ancak teknik imkansızlıklar nedeniyle ilk olarak matbu kağıt ortamda sevk irsaliyesinin düzenlendiği ve en geç izleyen 2 gün içinde "Matbudan Dönüştürülen e-İrsaliye" tipinde düzenlenen e-İrsaliyelerin düzenleme ve fiili sevk tarihleri matbu sevk irsaliyesi ile aynı olması gerektiğinden ve e-İrsaliye daha sonradan oluşturulduğundan, bu durumla sınırlı olmak üzere e-İrsaliye sistem tarihinden geçmiş tarihli olarak düzenlenmesine izin verilebilecektir.

e-İrsaliye uygulamasına kayıtlı durumda bulunan işletmenin kendisi olduğundan, düzenlenecek sevk irsaliyesinin e-İrsaliye olarak düzenlenmesi gerekmektedir.

e-İrsaliye iptal edilemez. Eğer alıcı firma da e-İrsaliye mükellefi ise irsaliye sistemine düştüğünde reddedebilir. Karşı taraf e-İrsaliye mükellefi değilse matbu formattaki reddetme işlemi geçerli olacaktır.

Öncelikle, sol üst panelden Genel Menü’ye geçiş yaparak Diğer İşlemler Menüsü üzerinden “Veri Aktarımı” alanına tıklayarak indirme işlemini gerçekleştirin. İndirmiş olduğunuz zrvAktar.exe dosyasını masaüstü Zirve’nin kurulu olduğu alanda oluşturacağınız bir klasörün içerisine taşıyın, çalıştırıp kurulumunu gerçekleştirin.

Kurmuş olduğunuz aktarım programını çalıştırıp sol üstte bulunan giriş bilgilerini doldurun. Daha sonra “Bağlan” diyerek aktarım programını aktif hale getirin.

Sağ üst bulunan Zirve Yolu kısmı boş ise, Zirve’nin kurulu olduğu dosya yolunu sadece Zirvenet klasörü seçmeniz yeterli.
Sonrasında, “Aktarılacak Firma Seçimi” kısmından aktarmak istediğiniz firmayı seçerek sağ altta bulunan “Kayıtları Aktar” seçeneğine tıklayın. Böylece seçmiş olduğunuz firmanın verilerini Nova Programınıza aktarılır.

Aktarmış olduğunuz firmanın Zirve Nova 2.0'da aktif hale gelebilmesi için sayfayı bir kez yenileyin. Ardından, firmayı seçip giriş yaparak işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Müşavir Bilgileri alanında bulunan API KEY ve API SECRET alanlarını, GİB'in Defter Beyan sisteminden müşavire ait Apı Key ve Apı Secretleri alarak doldurmanız gerekir.

Eğer mükellefin kendisi gönderimi sağlayacak ise, Defter Beyan Bilgileri alanında bulunan “Mükellef Kendisi Gönderecek” seçeneği işaretleyin. Mükellefin kendisine ait API KEY ve API SECRET bilgileri ilgili alana yazın.

İlgili firmaya giriş yaptıktan sonra Firma İşlemleri, Firma Bilgileri, Beyanname Bilgileri alanından beyannameyi düzenleyen bilgilerinin tanımlanması gerekir. Beyannameyi veren bilgisi firma bilgilerinden geldiği için, sadece beyannameyi düzenleyen bilgisinin eklenmesi yeterli olur.

İlgili alanda “Yeni” seçeneğine tıklayarak tür kısmına beyannameyi düzenleyeni, “Müşavir” kısmına da müşavirinizi seçerek “Kaydet” demeniz yeterli.

Genel muhasebede fiş giriş ayarları için Fiş Giriş ekranında sağ alt kısımda bulunan ayarlar kısmından, genel giriş ayarlarını ve KDV ayırma ayarlarınızı kolayca tanımlayın.

Kolon ayarlarını düzenlemek için ise hem Genel Muhasebe alanında hem İşletme Defteri alanında fiş giriş ekranında sağ tık yaparak kolon ayarları kısmını açın.

Hesap planındaki hesap kodu ayracını boşluk ya da nokta şeklinde değiştirmek için, ilgili firmanın firma bilgileri alanından “Firma Ayarları” kısmına geçiş yapın. İstediğiniz hesap kodu ayracını seçin.

Genel muhasebede fiş girişi ekranında veya işletme defterlerindeki yeni kayıt ekranında, “Vergi/TC No” yazan bölümde VKN veya TC numaralarını girin. Girilen VKN veya TC numarası cari listesinde bulunmadığı zaman, “İlgili cari bulunamadı, eklensin mi?” şeklinde soru belirir. Bu soruya “ekle” denildiğinde Noterler Birliği’nden sorgulama yapabileceğiniz cari kart ekleme ekranı gelir. Sorgulamayı yaptıktan sonra kaydettiğinizde, ilgili cari bulunduğunuz firmanın cari listesine eklenir.

Zirve Nova 2.0’da KDV-1 Beyannamesi’ne girip, “Kod Tablosu” sekmesine gelin. İlgili dönemin matrah ve KDV tutarlarını getirilebilmesi için, hesap kodlarını tanımlayın. Kod tablosu ekranında “Tevkifat Uygulanmayan İşlemler”, “Kısmi Tevkifat Uygulanan İşlemler”, “Diğer İşlemler”, “İndirimler”, “Bu Döneme Ait İndirilecek KDV Oranlarının Dağılımı” ve “Sonuç Hesapları” tablolarına hesap kodlarını tanımlamanız mümkün.

%18 KDV oranından işlem yapılan hesap kodlarını, %18 bölümünde tanımlama hususuna dikkat edin. KDV tahakkuku yapılabilmesi için ise “KDV Tahakkuk Hesap Kodları” tablosunun doldurun.

Öncelikle, müşavir bilgilerinde e-Beyan şifresi tanımlı olmalıdır. Genel Muhasebe – Beyannameler – Beyanname Gönderim menüsüne geldikten sonra ilgili firma, beyanname ve dönemi seçin. Paket adı yazıldıktan sonra “Paket Gönder” butonunu kullanarak paket dosyasını e-Beyan sistemine gönderin. Gönderimden sonra paketin durumu “Onay Bekliyor” veya “Hatalı” olarak karşınıza gelir. Duruma göre, gelen ekrandan beyannameyi onaylayın veya iptal edin.

Zirve Nova 2.0’da personele izin tanımlamak için personel sayfasında “İzin ve Eksik Günler” sekmesini kullanın. Tanımlamada eksik gün nedeni, başlangıç ve bitiş tarihlerini girin. Kaydı tamamladığınızda bordro hazırlama ekranında personel için tanımlanan izin bilgileri puantaj ekranına gelir.

Ek ödeme ve avans bilgilerini, personel sayfasında “Ek Ödeme ve Kesintiler” sekmesinde tanımlayabilirsiniz. Tanımlamak istediğiniz ek ücretin veya avansın net mi brüt mü olacağını, başlangıç ve bitiş tarihlerini belirtebilirsiniz. Ayrıca ek ödemenin veya avansın sağ tarafında bulunan “Prmt” butonundan ilgili ödemenin SGK ve damga vergisi istisnalarını da tanımlayabilirsiniz. Tanımlamaları tamamladığınızda ek ödeme ve avans bilgileri de bordro hazırlama ekranında puantaj ekranında görünecektir.

Genel Muhasebe – Bordro Personel – Personel menüsünden, “Yeni Personel” butonunu kullanın. Personel bilgileri ekranında personel ad-soyadı, işe giriş tarihi ve T.C. kimlik numarasını yazın ve yeni personel kaydını tamamlayın. Ücret bilgisini ise personel kaydını tamamladıktan sonra ekranın en alt kısmında bulunan “Dönem Ücret Bilgisi” tablosundan doldurun. Asgari ücret veya diğer ücret bilgilerini tanımlayabilirsiniz.

Yeni personel tanımlandıktan sonra, e-İşlemler menüsünden e-Giriş butonuna tıklayın. Açılan ekranda işe giriş bildirgesini göndermek istediğiniz personeli işaretleyin, böylece SGK işe giriş ekranına otomatik geçiş sağlayın.

İşten çıkış işlemi için İşten Ayrılış Nedeni tablosunda bulunan üç alanı da eksiksiz şekilde doldurmalısınız. Daha sonra, e-İşlemler menüsünden e-Çıkış butonuna tıklayın. Gelen ekranda işten çıkış bildirgesini göndermek istediğiniz personeli işaretleyin ve SGK işten çıkış ekranına otomatik geçiş sağlayın.

e-Bildirge gönderimi için öncelikle bordrolarınızın hazırlanmış olması gerekli. Bordrolar hazırlandıktan sonra e-İşlemler menüsünden e-Bildirge butonuna tıklayın, açılan ekranda son kontrollerinizi yapın. Sağ altta bulunan “Bildirge Gönder” alanından bildirgenizi gönderin.

Terminal pc de Zirve'nin çalışabilmesi için ana makinede zirvenet klasörü paylaşıma açılmış olmalıdır. Eğer ana makinada zirvenet klasörü paylaşıma açılmış ve terminal pc den ağ üzerinde bu paylaşım görülebiliyorsa zirve yönetici olarak çalıştırılıp denenebilir. Terminal makinanın çalışabilmesi için terminal pc deki zirvenet klasörü içinde ''zirvedata'' klasörü olmamalıdır.

Terminal kurulumu yapmak için zirveyazilim.net adresinden güncellemeler sekmesine tıklanarak müşteri no ile zirve kurulum dosyası indirilip çalıştırılır. Kuruluma evet\ileri \sonraki diyerek devam ederken ana makina-demo-terminal kurulumu seçim aşamasında terminal kurulumu seçilerek işleme devam edilir. Bir sonraki adımda ise ana makina adı ilgili kısma yazılarak kurulum işlemi devam ettirilir.

Terminal kurulumu yapıldıktan sonra program ilk çalıştırmada yönetici olarak çalıştırılmalıdır. Sorun devam ediyorsa ana makina paylaşım ayarları kontrol edilebilir. Ana makina adı terminal makinada ağ kısmını yazılabilir paylaşımda olduğu kontrol edilebilir. Terminal makina ayar dosyasında ana makina adı doğru şekilde yazıyor mu kontrol edilebilir.

Sorunlar devam ediyorsa teknik ekibimizden destek alabilirsiniz.

Program 1 hafta boyunca hiç full yedek almadığı takdirde otomatik olarak mail ve sms yoluyla yedek alınmadığına dair bilgilendirilme yapılır.

Takip edebilmek için drive yedek alma konsolu açılarak yedekleme analizi butonuna tıklanarak en son hangi tarihte full yedek aldığının dökümü incelenebilir.

zirvedrive.net portal adresinden kullanıcı adı müşteri numarası ve şifre daha önce kendi belirlediğiniz şifre olacak şekilde giriş yaparak alınan yedeklerinizi kontrol-takip edebilirsiniz.

Drive bağlantısı kopmuş, program kapatılmış, sql deki veriyi okuyamıyor yada aktif bir yedekleme planı olmayabilir.
Öncelikle drive yedekleme planlayıcısı açılarak aktif bir yedekleme planı olup olmadığı kontrol edilmelidir.

Arka planda çalışan programlar kısmında drive görüntülenemiyorsa program tekrar çalıştırılmalı ve bağlantısı tekrar sağlanmalıdır.

Eğer aktif plan var drive çalışıyor ama hala yedek alınamıyorsa teknik ekibimizle bağlantıya geçmelisiniz.

Drive yedek alma konsolu açılarak öncelikle bağlantı kesilmeli daha sonra zirvedrive.net adresinden şifremi unuttum adımı takip edilerek sistemde tanımlı mail adresinize gelen şifre sıfırlama mailindeki bağlantı ile şifre sıfırlanmalıdır Konsol tekrar açılarak yeni şifre girilip bağlantı kur butonuna tıklanıp drive tekrar aktif hale getirilmelidir.

Zirve programınızın yedeğini almak için öncelikle zirvenet klasörü içerisinde bulunan ‘’SQL_Durdur’’ dosyasına sağ tuş tıklanarak ‘’yönetici olarak çalıştır’’ denilerek SQL hizmeti durdurulur. Daha sonra zirvenet klasörü kopyalanarak güvenilir bir alana (D diski, Flashbellek, CD, Taşınabilir Harici Disk vs.) yapıştırılır. Kopyalama işlemi bittikten sonra programın çalışır hale gelmesi için yine zirvenet klasörü içerisinde SQL_Başlat dosyasına sağ tıklanarak ‘’Yönetici olarak çalıştır’’butonuna tıklanır ve SQL hizmetinin başlaması sağlanır. Daha sonra programa giriş yapılarak kullanılabilir. İhtiyaç halinde alınan yedek ‘’zirvenet’’ klasörü üzerinden tekrar kurulum yapılabilir.

Not: Zirve programının yedek alma işlemi esnasında tüm zirve programlarının kapalı olması gerekir.

Terminal makina değişimlerinde herhangi bir ödeme ya da talep oluşturulmasına gerek yoktur. Yeni terminal pc ye kurulum dosyası indirilerek terminal makine kurulumu yapılması yeterlidir.

Eğer ana makinaya format atılacaksa öncelikle programın yedeği güvenilir bir alana alınmalıdır. Daha sonra pc ye format atılıp eğer ‘’Yıllık Güncelleme ve Destek Sözleşmesi’’ varsa çağrı merkezimizle iletişime geçerek ücretsiz bir şekilde format sonrası kurulum işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Not: Yıllık güncelleme ve destek süreniz dolduysa ve yenilemeyi düşünmüyorsanız Format Sonrası Kurulum İşlemi ücretli bir şekilde yapılacaktır.

Not 2: Eğer format aşamasında bilgisayarınızın donanımı değişirse (harddisk değişimi- ssd disk eklenmesi gibi), bu işlem makine değişimi işlemine girecektir.

Evet yapabiliriz. Her stok kartına otomatik ya da sizin belirlediğiniz barkod numarası ile, irsaliye ya da fatura ekranında barkod ile giriş/çıkış işlemi yapılabilir.

Ana makina değişimi yapmak için öncelikle zirvenet klasörünün yedeğini alarak yeni bilgisayarınıza taşımalısınız. Daha sonra kurulum işlemleri için varsa zirve yazılım temsilciliğinizi (bayinizi) eğer genel merkezden destek alıyorsanız çağrı merkezimizi arayarak kurulum işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Not: Ana makina değişimi ücretli bir işlemdir. zirveyazilim.net adresinden ‘’Online İşlemler Menüsü’’ ne tıklayarak ‘’Satış/Doküman Formları’’ menüsünde ‘’Zirve Ana Makine Değişim Formu’’ nu eksiksiz ve imzalı-kaşeli olacak şekilde doldurup mail ya da faks ile ileterek talep oluşturabilirsiniz. Ana makine değişim talebini zirveyazilim.net adresinden online işlemler menüsünden online satın alma sayfasından da oluşturabilirsiniz.

Evet, tüm raporları Excel, Word, pdf, jpg gibi formatlarda kaydedebiliyor.

Terminal pc ye kurulum dosyası indirilerek terminal makine kurulumu yapılması yeterlidir.

Not: Terminal makinaya format atılmadan önce yedek almaya gerek yoktur çünkü zirve programının tüm veritabanı ana makinada depolanmaktadır.

Terminal pc ye kurulum dosyası indirilerek terminal makine kurulumu yapılması yeterlidir.

Not: Terminal makinaya format atılmadan önce yedek almaya gerek yoktur çünkü zirve programının tüm veritabanı ana makinada depolanmaktadır.

Evet uygundur. e-Fatura, e-Arşiv, e-İrsaliye ve e-Müstahsil aktif kullanılıyor.

Programda da veriler, sizin ana makinanızda saklanıyor. Normalde bu verilerin yedeklenmesi kullanıcıya bırakılmıştır fakat kullanıcı isterse Zirve Drive ürünü satın alarak yedekleme işlemlerini otomatik ve güvenli bir şekilde yaptırabilir.

Evet kesebilirsiniz. Toplu olarak fatura yada irsaliye oluşturabilir, toplu olarak yazdırma işlemi yapabilirsiniz. (Sadece e-Fatura, e-Arşiv Fatura kullanmayan kullanıcılarımız)

Evet, sınırsız sayıda reçete tanımı yapılabilir.

Evet açılabilir, çıktı alınıp üretim sorumlusuna verilebilir.

Yapılabilir. İster iş emri, ister reçete bazında eksik yada gerekli miktarları, sizin istediğiniz üretim adedine göre hesaplayıp size sunabilir.

Evet, üretim yapmadan da maliyetlerinizi de ekleyerek teklif oluşturabilirsiniz.

Yapılabilir, o iş emrinde üretime başlanmadan sarf edilecek ya da üretilecek ürünlerde oynama yapabilirsiniz. Yaptığınız bu değişiklik reçetenizi etkilemez, ve raporlarda kaydı kalır.

Evet. Tek tuşa basarak personelinizi SGK sayfasında Giriş ya da Çıkışını programımızdan yapabilirsiniz.

Evet, SGK ile programımızdaki personelleri karşılaştırarak, İşe Giriş-İşten Çıkış-Bildirge Kontrolu yaptırabilirsiniz.

Evet. BES uygulaması mevcuttur ve halihazırda kullanılmaktadır.

Program, raporlu personelleri SGK sisteminden tek tuş ile sorgulayabilir, ilgili tarihlerde izinli işaretleyebilir.

Tabi ki. Zirve Finansman, Zirve Müşavir ya da Zirve Üretim kullanıyorsanız muhasebeye otomatik kayıt atabilirsiniz.

Evet birden fazla mükellef için kullanabilirsiniz.

Mükelleflerinizin gelir gider kayıtlarını defter beyan sistemine daha kolay ve çok hızlı bir şekilde göndermeniz için. Zamanınız size kalır.

Tabii ki.

Evet gönderebilirsiniz.

Hayır olmaz, programda parçalı olarak kayıtları gönderebilirsiniz.

Hayır, programa komut vermeniz halinde, program kayıtlarınızı otomatik gönderir ve tekrar onaylı kayıtları bilgisayarınıza indirme işlemini yapar.

Evet edebilirsiniz.

Evet, programa kullandığınız mail adresinizin bilgilerini girerseniz, gönderebilirsiniz.

Hayır, orası ile ilgili bir bağlantınız kalmayacak.

Zirve müşavir programı sizlere sektörünüzde yardımcı olmaktan ziyade alternatif programlarda kaybettiğiniz zamanın geri kazanılması ve beyan hazırlama sorunlarınızı ortadan kaldırıp tek tuşla bu işlemleri yapmanızı sağlar. Geriye dönük teşviklerinizi diğer programlarda ücretli olarak kullanırken zirve bunu sizlere tamamen ücretsiz olarak vermektedir. Tek tuş ile beyanname kontrolü yapar tek tuşla beyanname gönderimi, tek tuş ile mizan muavin alabilirsiniz. Saatler süren zaman kaybınızı zirve sizlere geri kazandırmış olup bu süreçte ihtiyacınız olan yardımı sizlere sunmaktadır.

Tamamen müşavir tabanlı olması ve müşavirlerin isteklerine binaen yazılmış bir program olması program üzerinde çalışmanız için en kolay ve en basit kullanım imkanı sağlaması.

Zirve müşavir paketi olarak firma sınırımız olmadan dilediğiniz kadar firma oluşturabilir ve çalışabilirsiniz. Bunun için ekstra bir ücret ödemenize gerek yok. 25 kullanıcı sizlere müşavir olduğunuz için verdiğimiz ekstre kullanıcı hakkıdır.

E dönüşüm olarak zirve sizlere kendisi entegratör hizmeti sağlamaktadır.
Dışarıdan herhangi bir çözüm ortağı ya da farklı kurum kuruluşlar ile muhatap olmak zorunda kalmadan tek muhatabınız Zirve’dir. E-Dönüşüm alanlarında başvurularınızı Zirve üstlenir.

Evet alabilirsiniz. Genel muhasebe ihtiyacı olan her kişi kurum ya da kuruluş müşavir paketini satın alabilir ve kullanabilir.

Finansman paketi olarak sizlere ön muhasebe ve genel muhasebe uygulamasını birlikte sunuyoruz.
Ön muhasebe işlemlerini yaparken genel muhasebe kontrolünü de sağlamınız için tasarlanmış bir program.

Zirve Finansman olarak sınırsız firma oluşturma kendi firmanızın yanında grup firmalarınız var ise bunları da programda ekstra bir ücret ödemeden kullanabilme imkânı sağlamaktayız. Ön muhasebe ve genel muhasebe bölümlerini entegre olarak kullanabilir girdiğiniz bir fatura hemen genel muhasebe bölümünden mahsup fişi olarak oluşturulmaktadır.

Kullanımı kolay kullanıcı dostu hiçbir sektörü ayırt etmeksizin tüm sektörlere yönelik tasarlanmış Finansman paketi ile işlerinizi takip etmenin yanı sıra sizlere kazandırdığımız zamanı ticari hayatınızda kazançlarınıza yönelik daha fazla odaklanma imkanı sağlamaktayız.

e-Dönüşüm olarak zirve sizlere kendisi entegratör hizmeti sağlamaktadır. Dışarıdan herhangi bir çözüm ortağı ya da farklı kurum kuruluşlar ile muhatap olmak zorunda kalmadan tek muhatabınız Zirve’dir. E-Dönüşüm alanlarında başvurularınızı Zirve üstlenir.

Kullanıcı dostu yapımız ve fiyatlarımız aynı işleri yapan programlara daha fazla ücret ödemenizi gerektirmeyecek şekilde yapılandırılmıştır. Ayrıca yerli yazılım olduğumuz için devlet teşvikinden yararlanıyor sizlere KDV’den muaf fiyatlarımızı net olarak veriyoruz.

Zirve bordro programı sizlere sektörünüzde yardımcı olmaktan ziyade alternatif programlarda kaybettiğiniz zamanın geri kazanılması ve bordro hazırlama sorunlarınızı ortadan kaldırıp tek tuşla bu işlemleri yapmanızı sağlar. Geriye dönük teşviklerinizi diğer programlarda ücretli olarak kullanırken Zirve bunu sizlere tamamen ücretsiz olarak vermektedir. Tek tuş ile bordro hazırlama oluşturma ve gönderimi yapabilmenizi sağlar. Saatler süren zaman kaybınızı Zirve sizlere geri kazandırmış olup bu süreçte ihtiyacınız olan yardımı sizlere sunmaktadır.

Tamamen kanuni değerlere bağlı olarak İK ve muhasebe tabanlı olması ve müşavirlerin insan kaynaklarının ve firmalarınızın isteklerine binaen yazılmış bir program olması program üzerinde çalışmanız için en kolay ve en basit kullanım imkanı sağlaması.

Zirve bordro paketi olarak firma sınırımız olmadan dilediğiniz kadar firma oluşturabilir ve çalışabilirsiniz. Bunun için ekstra bir ücret ödemenize gerek yok. Zirve bordro paketi sektör ayırt etmeksizin insan kaynakları müşavir şahıs yada ticari yapıdaki her kurum ve kuruluş için kullanım yapabileceğiniz paket programıdır.

Zirve Nova 2.0 çağımız teknolojisi ve zirve olarak bilgi birikimlerimizi harmanlayarak günümüz koşullarında zorunlu bir ihtiyaç haline gelen web tabanlı muhasebe programımızdır.

Geçmişten günümüze kadar getirdiğimiz zirve masa üstü programlarımızda sizlerin istekleri üzerine inşaa ettiğimiz kanuni değerlere bağlı olarak kullanıcı dostu olan muhasebe programı olmamız.

Evet ulaşabilirsiniz.Verileriniz global sektörde teknolojinin gerektirdiği en yüksek şartlarda özel alanlarda saklanmaktadır. Bu sebepten ötürü veri kaybı sanal saldırı gibi sorununuzu ortadan kaldırmış bulunmaktayız.

Nova ekibi olarak sizlere ayrı bir teknik destek hattından çözümlemeler sunmaktayız.Bu konuda teknik anlamda mail yada satış uzmanlarımıza vermiş olduğunuz bilgiye istinaden sizlere geri dönüşleri tarafımızdan sağlamaktayız.

Drive sistemi sizin belirlemiş olduğunuz saat yada tarih bazlı otomatik yedek almak üzerine çalışmaktadır.

Zirve Drive sistemi verilerinizi kriptolu olarak yüksek güvenlik sistemi ile otomatik yedeklemek üzerine çalışmaktadır.

  • Sanal saldırı harici bellek yada flash üzerine alınan yedeklerinizde; verilerinizin bozulması, çalınması gibi durumlarda yedeklerinize tekrar ulaşmanızı sağlar.
  • Zirve Drive modülüne vermiş olduğunuz komut ile yedek işlemi bitince bilgisayarınız otomatik olarak kendisi kapanır.
  • Yedekleme planlarınızı istediğiniz tarihlere göre özelleştirebilirsiniz.

Uzun saatler süren yedek alma işlemlerinizden kurtulabilir, güvenli depolamanın tadını çıkarabilirsiniz.

Yeni bir drive modülü almanıza gerek kalmadan bir üst gb tı sağlayacak drive modülüne yükseltme yapabiliyorsunuz.

Evet. Ios, Android, PC, tablet olmak üzere her yerden verilerinize anında ulaşabiliyorsunuz.

Muavin Ba/bs kısmında carinin evrak sayısı fazla ya da eksik ise sağ üst taraftan carilerin tüm evraklarına göre (kontrol için) kısmını seçip, eksik ya da fazla yazılan hesapları kontrol edin.

BES kullanımı için öncelikle “Firma SGK Bilgileri” sekmesinden “Otomatik BES Uygulanıyor mu?” alanı E (EVET) olmalı. Aksi halde hiçbir personele BES uygulaması yapılamaz. İlk ay 45 yaş altı personellerde BES zorunlu olduğu için, bu alana H işaretlenmiş olsa bile ilk ay bordrosu hazırlanırken program otomatik E olarak getirir ve BES uygulanır. 45 yaş üzeri personellerde BES kesintisi zorunlu değildir, personelin isteği doğrultusunda E (EVET)seçilerek BES kesintisi yapılabilir. Personeller ilk ay kesintisinden sonra BES sisteminden çıkmak isterlerse tanımlamayı H (HAYIR) a çevirerek BES kesintisi yapmamasını sağlayabilirsiniz.

Personele Özel BES Kesinti Bilgisi
BES kesintisi kanunen Sigorta matrahının %3 ü olarak hesaplanır bu oranın altında BES kesintisi yapılamaz. İsteğe göre personel birikimini fazla yapabilir. Bu alana oran olarak ya da tutar olarak tanımlama yapılabilir. (Kesinti %3 den fazla yapılacaksa Personele Özel BES Kesinti Bilgisi alanına tanımlama yapılabilir.)

Doğum Tarihi
Personel kimlik bilgilerinden otomatik gelmektedir. Kimlik bilgileri alanı boş ise bu alana da tanımlama yapılabilir. 45 yaş üstü personeller için yaş kontrolü yapacağı için önemlidir. Doğum tarihi girilmemiş personeller için bordro hazırlarken personellerin “BES sistemine dahil edilsin mi?” uyarısı gelmektedir.

Beyannamelerde gelir ve bilançolarda yazılan dipnotları beyannamelere gelmez ama xml oluşturduğumuzda otomatik olarak program beyanname gönderirken xml olarak ekler.

Gelir idaresinin sisteminden indirilen verileri hep genel muhasebeye hem işletme bölümünden aktarabilirsiniz.
Excel’de sırayla olması gerekenler;
Düzenleyenin Unvanı, Düzenleyenin Vergi Kimlik Numarası, Fatura No, Düzenleme Tarihi, Düzenleme Zamanı, Toplam Tutar, Ödenecek Tutar, Vergiler Toplamı, Para Birimi, Tesisat Numarası, Gönderim Şekli.

Modüle giriş yaptıktan sonra Portal Ayarları butonundan e-Dönüşüm portalına bağlanacağınız firmayı seçin. İlgili firmanın kullanıcıya ilettiği Portal Kullanıcı adı ve şifresini yazıp “Kaydet” butonu ile kaydedin. Tarih aralığını seçin alanından, ay seçimi yaparak başlangıç ve bitiş tarihi seçin. Gelen fatura veya gönderilen fatura kutucuklarından birini işaretleyip, “Faturaları İndir” butonu ile portalınızda bulunan e-Faturaları indirin. Seçili tarih aralığında, portalda bulunan e-Faturalarımız indirilir. Muhasebe kaydını yapacağımız e-Faturaları “Seç” bölümünde bulunan kutucukları işaretleyerek seçin ya da bütün faturaların muhasebe kaydı oluşturulacaksa “Tümünü Seç” butonu ile bütün kutucukları işaretleyin. Sol alt köşede bulunan “Boş Hesap Kodlarını Doldur” kutucuğunu işaretleyerek hesap kodu giriş alanını aktif edin, matrah hesap kodlarını ve KDV hesap kodlarını doldurun. Fatura listesinde kapatılacak hesap kodu gelmeyen cariler, hesap planında bulunmuyor demektir. Bu cariler için hesap planında hesap kodu oluşturabilmek için sağ üst köşede bulunan “Vergi-TC Numarasına Göre” veya “Carinin İlk Harfine Göre” seçeneklerinden biri işaretlenerek, “Cari Hesap Kodu Oluştur” butonu ile hesap planında hesap kodu oluşturulabilir. “Hesap Kodlarını Satırlara Ekle” butonuna tıkladığınızda, hesap kodu eklenen faturalar kırmızı renkten beyaza dönecektir. Daha sonra “Seçili Kayıtları Muhasebeye Aktar” butonu ile fişi/fişleri oluşturabilirsiniz.

İşletme modülünce ayarlardan 5-Vergi/TC numara alanı açık değil ise açın.

Daha sonra Gelir/Gider kısmında Vergi/TC No alanında F1 ile Cari Kayıtlı tablo açılacak, burada FİRMA VE GENEL TABLODA Kayıtlı carinin TC si yada Vergi No iki tablaya da yazılmıştır.

Muavin bölümünden yazdırma alanında kağıt şeklini “YAN” olarak seçilirse evrak numaraları tam çıkar.

340 Sıra Nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğin “IV – Beyannamelerini Kendileri Gönderebilecek Mükellefler” bölümündeki şartları taşıyan mükellefler/işverenler, diledikleri takdirde, ikinci bir şifre alarak sadece ücret ödemeleri üzerinden yapılan vergi kesintilerini matrahlarıyla birlikte 5510 sayılı Kanuna göre sigortalıların sigorta primleri ve kazançları toplamı, meslek adları ve kodları ile prim ödeme gün sayılarını “1003B” kodlu “Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi (Ücret ödemelerine ilişkin vergi kesintileri ile sigortalının sigorta primleri ve kazançları toplamı, meslek adları ve kodları ile prim ödeme gün sayılarının bildirilmesine yönelik)” ile elektronik ortamda gönderebileceklerdir.

Ücret ödemeleri üzerinden yapılan vergi kesintilerini matrahlarıyla birlikte 5510 sayılı Kanuna göre sigortalıların sigorta primleri ve kazançları toplamı, meslek adları ve kodları ile prim ödeme gün sayılarını ayrı bir beyanname ile beyan etmek isteyen mükellefler/işverenler, ücret ödemeleri dışındaki kira ödemesi kesintisi, serbest meslek ödemesi kesintisi vb. kesintileri 1003A kodlu Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi ile beyan etmeye devam edeceklerdir.

Mizan işlemlerinden önce hesap kodunu seçip, sağ üstte mutabakat mektubu kısmından alabiliriz.

Bordro personelde SGK kontrol alanından sistemden dosya indirimi ve kontrolü yapılabilir. İndirilen dosyalar Ofis otomasyonundan dokümanlardan görebilirsiniz.

Firma bilgilerinden logo işlemlerinden ücret pusulasını işaretleyip logo eklemeliyiz.

Firma bilgileri e-İşlemler’den “e-Vergi levhası indir” kısmından, vergi yılını yazıp indirebilirsiniz.

Zirve Programında yansıtma işlemlerinde 1 numaralı tablo “Dönem Sonu Mal Mevcutları” tablosudur. Bu tabloya 150-151-152-153-157 hesapların bakiyesi olan alt hesapları otomatik olarak gelir. Kullanıcı bu tabloya elle hesap ekleyemez. Burada yapılacak işlem, “Dönem Sonu Stok (TL)” sütununa ayıracağı stok tutarını girmek. Bu tutar “Borç Toplamı ve Alacak Toplamı” sütunlarının farkı kadar olabilir. Daha fazla bir tutar giremez. Eğer buraya herhangi bir tutar yazılmasa, bu hesaptaki tutarın tamamı GİDER olarak yansıtılır.

2 numaralı tablo “Yansıtma İşlemleri Kod Tablosu” yansıtma sıralamasını ve hangi hesap kodlarının kullanılacağını belirler. İlk iki sütunda kapatılacak hesap grubunun başlangıç-bitiş kodları yazılıdır.

Örneğin ilk satırdaki 150-150 ibaresi, 150 hesabın tüm alt hesaplarının kapatılacağı anlamına gelir. Kullanıcı 150’deki hesapların bir kısmını farklı kodlara yansıtmak isterse, “insert” tuşu ile altına yeni satır açarak başlangıç-bitiş kodlarını yazabilir.

Üçüncü sütundaki “Oran (%)”, soldaki hesap grubundaki bakiyelerin % kaçının kapatılacağını belirlemek için kullanılır.
Boş bırakıldığında %100 anlamına gelir. Bu alanı genelde kullanan olmaz.

Dördüncü sütundaki “Yansıtma Hesap Kodu” bir ara işlem kullanan hesaplarda doldurulur. Bu hesaplar 710, 720, 730, 740, 750, 760, 770 ve 780’dir. Bu hesaplar direk kapatılmaz; öncelikle 711, 712…. 771, 781 hesaplara aktarılır. Bu sütundaki hesap kodlarının detaylarının E olması zorunludur. Beşinci ve son sütun “Yansıtılacak Hesap Kodu” ilk 2 sütundaki hesabın bakiyesinin aktarılacağı hesabı temsil eder. Bu sütundaki hesap kodlarının da detaylarının E olması zorunludur.

“Yapılacak İşlemler” bölümündeki seçenekler, yansıtma işlemlerini ayrı ayrı yaptırabilmek için kullanılır.

Bunun için öncelikle carilerde perakende cari ya da istediği isimde cari kart açılır. Ticari ayarlarda sağ alt köşede perakende cari kodu alanında 3 noktadan açtığımız cari seçilir ve 'Enter' tuşuna basılır (açılan listeye birden fazla cari seçimi yapılabilir). Listeden tekrar cari seçimi yapılarak cari seçimi tekrar yapılır. Fatura modülüne gelerek perakende satış faturası seçilir istediği isim soy isim ve diğer alanları (isteğe bağlı) doldurulur fatura kaydedilir. Kaydedilen fatura açtığımız cari karta yansır.

Ticari ayarlardan genel tanımlar alanında kur fark gelir ya da gider kodu seçimi yapılması gerekir. Seçilen kod hesap planından seçilmez, program üzerinde gelir ya da gider kartlarından seçilir. Kart içine yazılan hesap kodundan genel muhasebeye yansır.

Fatura kasa ya da banka ile kapatılmışsa kırmızı renkte görünür. İptal faturası mavi renkte görünür.

Müşteri fatura işlerken stok alanında stok adını yazınca liste halinde görmek isterse, ticari ayarlarda bulunan 'Genel Ayarlar' listesinde 8-Evraklarda stok seçimi otomatik butonunun işaretli olması gerekir.

Ticari ayarları butonunda sağ alt köşede “girilen son evrak takip edilsin” butonunu işaretleyin.

Ticari ayarları butonundan Genel Tanımlar kısmında bulunan “7-Evraklarda Stok Adı Bağımsız” butonunu işaretleyin.

İrsaliyeyi faturaya aktardığında satış faturası, perakende satış faturası, ihracat faturası ya da ihraç kayıtlı satış faturası olarak aktarmak için ticari ayarlarda bulunan genel ayarlarda “Diğer Ayarlar” listesinde ''Siparişler/İrsaliyeler faturaya evrak seçilerek aktarılsın'' butonunda değeri “evet” olarak seçin.

İlk önce stok kartı içinde birim fiyat yazıyor olması gerekir. Ticari ayarı kısmında 'Genel Ayarlar' bölümündeki “İrsaliye ve sipariş” başlığı altında 1. Butonlar işaretlenmeli.

Stokları içinde farklı birim açmak için, ticari ayarlar kısmında “Genel Tanımlar” sekmesinde sol tarafta var olan stok adlarının üzerine klavyedeki aşağı ok işaretini kullanarak istediğiniz kadar stok birimi açabilirsiniz. Açılan yeni stok birimi ilk önce stok kartı içinde birim seçimi yapılır ve fatura işlerken stok kartının içinde seçilen birim gelir.

İşletme modülünde Excel'den kayıtları çekip,Defter Beyan Sistemi'ne otomatik gönderebilirsiniz.

Defter Beyan modülünden ‘’Portal Listesini Getir’’ seçeneği ile Zirve işletme modülüne direkt aktarım yapabilirsiniz.

Defter Beyan modülünü her açtığınızda otomatik güncelleme ve veri çekme işlemi yapmaktadır. Bu sayede Defter Beyan Portalı’nda düzenlenmiş veya yeni açılmış gelir kayıt alt türleri programınıza otomatik gelecektir.

Defter Beyan modülünde tüm gönderilen evrakları tek bir tuş ile silebilirsiniz, gerekli düzenlemeleri yapıp tekrar gönderebilirsiniz.

Zirve Programında hazırlanmış MUHSGK beyannamesini otomatik Defter Beyan Sistemi’ne gönderebilirsiniz. Diğer beyannameler için sistem yapısı ile ilgili düzenleme ve geliştirme çalışması devam etmektedir.

İşletme defterine işlediğiniz kayıtları Defter Beyana otomatik çeker. Tekrar işlemeniz gerekmez.

Nova Müşavir'de veri güvenliği Zirve Yazılım tarafından 2 farklı şehirdeki dataserverlarımıza anlık yedekleme yaparak sağlanmaktadır.

Herhangi bir kota sınırlaması yoktur. Ancak son 5 yıldan daha önceki verilerinizi görüntülemek isterseniz talep bulunmanız yeterlidir.

İki program birbiri ile bağlantılı çalışmamaktadır. Kayıt aktar programı ile verileriniz masaüstünden Nova'ya aktarabilirsiniz.

Nova Müşavir; internet erişiminin olduğu her yerden çalışabilme imkânı sunan web tabanlı bir program olduğu için offline kullanım mümkün olmayacaktır.

Evet Zirve masaüstü genel muhasebe programlarından Nova Müşavir'e datalarınızı aktarabilirisiniz.

Öncelikle, sol üst panelden Genel Menü’ye geçiş yaparak Diğer İşlemler Menüsü üzerinden “Veri Aktarımı” alanına tıklayarak indirme işlemini gerçekleştirin. İndirmiş olduğunuz zrvAktar.exe dosyasını masaüstü Zirve’nin kurulu olduğu alanda oluşturacağınız bir klasörün içerisine taşıyın, çalıştırıp kurulumunu gerçekleştirin.

Kurmuş olduğunuz aktarım programını çalıştırıp sol üstte bulunan giriş bilgilerini doldurun. Daha sonra “Bağlan” diyerek aktarım programını aktif hale getirin.

Sağ üst bulunan Zirve Yolu kısmı boş ise, Zirve’nin kurulu olduğu dosya yolunu sadece Zirvenet klasörü seçmeniz yeterli. Sonrasında, “Aktarılacak Firma Seçimi” kısmından aktarmak istediğiniz firmayı seçerek sağ altta bulunan “Kayıtları Aktar” seçeneğine tıklayın. Böylece seçmiş olduğunuz firmanın verilerini Nova Programınıza aktarılır.

Aktarmış olduğunuz firmanın Nova Müşavir’de aktif hale gelebilmesi için sayfayı bir kez yenileyin. Ardından, firmayı seçip giriş yaparak işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Müşavir Bilgileri alanında bulunan API KEY ve API SECRET alanlarını, GİB'in Defter Beyan sisteminden müşavire ait Apı Key ve Apı Secretleri alarak doldurmanız gerekir.

Eğer mükellefin kendisi gönderimi sağlayacak ise, Defter Beyan Bilgileri alanında bulunan “Mükellef Kendisi Gönderecek” seçeneği işaretleyin. Mükellefin kendisine ait API KEY ve API SECRET bilgileri ilgili alana yazın.

İlgili firmaya giriş yaptıktan sonra Firma İşlemleri, Firma Bilgileri, Beyanname Bilgileri alanından beyannameyi düzenleyen bilgilerinin tanımlanması gerekir. Beyannameyi veren bilgisi firma bilgilerinden geldiği için, sadece beyannameyi düzenleyen bilgisinin eklenmesi yeterli olur.

İlgili alanda “Yeni” seçeneğine tıklayarak tür kısmına beyannameyi düzenleyeni, “Müşavir” kısmına da müşavirinizi seçerek “Kaydet” demeniz yeterli.

Genel muhasebede fiş giriş ayarları için Fiş Giriş ekranında sağ alt kısımda bulunan ayarlar kısmından, genel giriş ayarlarını ve KDV ayırma ayarlarınızı kolayca tanımlayın.

Kolon ayarlarını düzenlemek için ise hem Genel Muhasebe alanında hem İşletme Defteri alanında fiş giriş ekranında sağ tık yaparak kolon ayarları kısmını açın.

Hesap planındaki hesap kodu ayracını boşluk ya da nokta şeklinde değiştirmek için, ilgili firmanın firma bilgileri alanından “Firma Ayarları” kısmına geçiş yapın. İstediğiniz hesap kodu ayracını seçin.

Genel muhasebede fiş girişi ekranında veya işletme defterlerindeki yeni kayıt ekranında, “Vergi/TC No” yazan bölümde VKN veya TC numaralarını girin. Girilen VKN veya TC numarası cari listesinde bulunmadığı zaman, “İlgili cari bulunamadı, eklensin mi?” şeklinde soru belirir. Bu soruya “ekle” denildiğinde Noterler Birliği’nden sorgulama yapabileceğiniz cari kart ekleme ekranı gelir. Sorgulamayı yaptıktan sonra kaydettiğinizde, ilgili cari bulunduğunuz firmanın cari listesine eklenir.

Zirve Nova 2.0’da KDV-1 Beyannamesi’ne girip, “Kod Tablosu” sekmesine gelin. İlgili dönemin matrah ve KDV tutarlarını getirilebilmesi için, hesap kodlarını tanımlayın. Kod tablosu ekranında “Tevkifat Uygulanmayan İşlemler”, “Kısmi Tevkifat Uygulanan İşlemler”, “Diğer İşlemler”, “İndirimler”, “Bu Döneme Ait İndirilecek KDV Oranlarının Dağılımı” ve “Sonuç Hesapları” tablolarına hesap kodlarını tanımlamanız mümkün.

%18 KDV oranından işlem yapılan hesap kodlarını, %18 bölümünde tanımlama hususuna dikkat edin. KDV tahakkuku yapılabilmesi için ise “KDV Tahakkuk Hesap Kodları” tablosunun doldurun.

Öncelikle, müşavir bilgilerinde e-Beyan şifresi tanımlı olmalıdır. Genel Muhasebe – Beyannameler – Beyanname Gönderim menüsüne geldikten sonra ilgili firma, beyanname ve dönemi seçin. Paket adı yazıldıktan sonra “Paket Gönder” butonunu kullanarak paket dosyasını e-Beyan sistemine gönderin. Gönderimden sonra paketin durumu “Onay Bekliyor” veya “Hatalı” olarak karşınıza gelir. Duruma göre, gelen ekrandan beyannameyi onaylayın veya iptal edin.

Zirve Nova 2.0’da personele izin tanımlamak için personel sayfasında “İzin ve Eksik Günler” sekmesini kullanın. Tanımlamada eksik gün nedeni, başlangıç ve bitiş tarihlerini girin. Kaydı tamamladığınızda bordro hazırlama ekranında personel için tanımlanan izin bilgileri puantaj ekranına gelir.

Ek ödeme ve avans bilgilerini, personel sayfasında “Ek Ödeme ve Kesintiler” sekmesinde tanımlayabilirsiniz. Tanımlamak istediğiniz ek ücretin veya avansın net mi brüt mü olacağını, başlangıç ve bitiş tarihlerini belirtebilirsiniz. Ayrıca ek ödemenin veya avansın sağ tarafında bulunan “Prmt” butonundan ilgili ödemenin SGK ve damga vergisi istisnalarını da tanımlayabilirsiniz. Tanımlamaları tamamladığınızda ek ödeme ve avans bilgileri de bordro hazırlama ekranında puantaj ekranında görünecektir.

Genel Muhasebe – Bordro Personel – Personel menüsünden, “Yeni Personel” butonunu kullanın. Personel bilgileri ekranında personel ad-soyadı, işe giriş tarihi ve T.C. kimlik numarasını yazın ve yeni personel kaydını tamamlayın. Ücret bilgisini ise personel kaydını tamamladıktan sonra ekranın en alt kısmında bulunan “Dönem Ücret Bilgisi” tablosundan doldurun. Asgari ücret veya diğer ücret bilgilerini tanımlayabilirsiniz.

Yeni personel tanımlandıktan sonra, e-İşlemler menüsünden e-Giriş butonuna tıklayın. Açılan ekranda işe giriş bildirgesini göndermek istediğiniz personeli işaretleyin, böylece SGK işe giriş ekranına otomatik geçiş sağlayın.

İşten çıkış işlemi için İşten Ayrılış Nedeni tablosunda bulunan üç alanı da eksiksiz şekilde doldurmalısınız. Daha sonra, e-İşlemler menüsünden e-Çıkış butonuna tıklayın. Gelen ekranda işten çıkış bildirgesini göndermek istediğiniz personeli işaretleyin ve SGK işten çıkış ekranına otomatik geçiş sağlayın.

e-Bildirge gönderimi için öncelikle bordrolarınızın hazırlanmış olması gerekli. Bordrolar hazırlandıktan sonra e-İşlemler menüsünden e-Bildirge butonuna tıklayın, açılan ekranda son kontrollerinizi yapın. Sağ altta bulunan “Bildirge Gönder” alanından bildirgenizi gönderin.

Zirve Nova 2.0, çağımız teknolojisi ve Zirve olarak bilgi birikimlerimizi harmanlayarak günümüz koşullarında zorunlu bir ihtiyaç haline gelen web tabanlı muhasebe programımızdır.

Geçmişten günümüze kadar getirdiğimiz Zirve masaüstü programlarımızda sizlerin istekleri üzerine inşaa ettiğimiz kanuni değerlere bağlı olarak kullanıcı dostu olan muhasebe programı olmamız.

Günümüz teknolojisi ve çağa ayak uydurmak konusunda web tabanlı programın önemi dediğiniz noktada sizlerin tüm ihtiyaçlarına karşılık verecek nerede olursanız olun internet bağlantınızla Zirve Nova 2.0'ı kullanabilir olmanız bu sorunun en büyük cevabı olacaktır.

Zirve Drive, Zirve masaüstü programları için hazırlanmış bir bulut yedekleme hizmetidir. Bu hizmet, firmaların verilerini ve dosyalarını otomatik olarak yedekler ve bu yedeklemeyi internet üzerinden gerçekleştirir. Böylece, bilgisayarın çalınması, donanım arızası veya benzeri durumlarda verilerin kaybolmasını veya bozulmasını önler.

Bulut yedekleme, bilgi ve verilerin yerel bilgisayar veya sunuculardan bulut tabanlı bir hizmete kopyalanması ve depolanması işlemidir. Verilerin güvenliğini sağlamak, felaket durumlarına karşı korunmak ve erişilebilirliğini artırmak için kullanılır. İnternetin olduğu her yerden erişilebilir.

  • Dosya kuyrukta / Gönderim başladı / Dosya kilitli değil: "Başarı ile gönderildi" mesajı alınana kadar beklenmeli. Dosyalar sıkıştırılmış zip formatında olmalı.
  • Dosya CRC kontrolü yapıldı / Dosya sıkıştırıldı: İşlem tamamlanana kadar beklenmeli, e-Defter ve berat dosyalarının kriptolanma işlemi sürmektedir.
  • Başarıyla gönderildi: İşlem tamamlanmıştır, müdahale gerekmez.
  • Sıkıştırma / Paket açma / Şifreleme başarısız oldu: İşlem tamamlanana kadar beklenmeli.
  • CRC Kontrolü başarısız oldu: "Tespit edilemedi" mesajı alınana kadar beklenmeli.
  • Dosya gönderim hatası / Mükerrer gönderim: Daha önce aynı dosyanın gönderilip gönderilmediği kontrol edilmeli.
    -Session takas hatası: e-Defter Bildirim servisi yeniden başlatılmalı.
  • Çapraz Kontrol Hatası: GİB onaylı dosyalar kontrol edilmeli, e-Defter Görüntüleyici Programı ile hatalar raporlanmalı ve güncel e-Defter Saklama Programı kullanılmalı.

İlgili tüm detaylara e-Defter Genel Tebliği üzerinden ulaşılabilir.

e-Defterin güvenliği, elektronik imza veya mali mühür kullanımıyla kimlik doğrulaması ve veri bütünlüğü sağlanarak korunur. Defterler sıkıştırma ve şifreleme yöntemleriyle güvenli bir şekilde iletilir ve Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından onaylanarak saklanır. Bu süreçte dijital arşivleme ile uzun süreli muhafaza sağlanır, böylece yetkisiz erişim ve veri kaybı riskleri en aza indirilir.

e-Defter oluştururken, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen XML formatı kullanılır ve UBL-TR standardına uygun olarak hazırlanır. Defterlerin yasal geçerlilik kazanması için elektronik imza ya da mali mühür ile imzalanması gerekmektedir.